.

.

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Χρ. Μπαλάσκας: Τον Μάιο αναμένουμε την δικαστική απόφαση για να αρχίσουν τα έργα στις Σκουριές

Επενδύσεις  ύψους 1 δισ. δολαρίων θα πραγματοποιηθούν σε διάστημα πέντε ετών από την εταιρεία Eldorado Gold μόλις λάβει
την άδεια για το μεταλλείο στις Σκουριές της Χαλκιδικής λέει ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής Χρήστος Μπαλάσκας  στο Bankingnnews.
Προσθέτει ότι το Μάιο αναμένεται να βγει η απόφαση του Δικαστηρίου  η οποία στην ουσία θα δίνει λύση στη διένεξη μεταξύ της εταιρείας και του υπουργείου  Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης του περασμένου  Φεβρουαρίου.
Ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής Eldorado Gold  υποστηρίζει ότι το μέλημα της καναδικής εταιρείας είναι και η προστασία του περιβάλλοντος λέγοντας ότι για το σκοπό αυτό έχουν γίνε επενδύσεις 120 εκατομμυρίων δολαρίων από το 2013 για τον καθαρισμό των παλιών τελμάτων της Ολυμπιάδας τα  οποία έχουμε επεξεργαστεί και έχουν μεταφερθεί στο χώρο ξηρής απώθησης στον Κοκκινόλακα.
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντολογικές επεμβάσεις  στην Ελλάδα με τους κατοίκους να βλέπουν τα πρώτα αποτελέσματα. Να σημειωθεί ότι είναι απόβλητα από την εποχή του Μποδοσάκη.
Για το Μεταλλείο της Ολυμπιάδας ο κ. Χρ. Μπαλάσκας  είπε αναμένει ότι η παραγωγική διαδικασία εξόρυξης και εκμετάλλευσης να  ανέλθει φέτος σε 150 εκατ. ευρώ από 95 εκατ. ευρώ του 2018.
Νωρίτερα  ο κ. Χρ. Μπαλάσκας μιλώντας στη εκδήλωση για τη νέα καμπάνια της εταιρείας με τίτλο «Ορυκτά. Πρώτη ύλη της ζωής μας», η οποία έχει ως στόχο την ανάδειξη της σημασίας των ορυκτών και των μετάλλων σε κάθε πτυχή της ζωής του ανθρώπου ανέφερε ότι τα «ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον και στην εξόρυξη στη χώρα μας αποτελούν αντικείμενο εκμετάλλευσης πάνω στα οποία επιδιώκουν να χτίσουν πολιτικές καριέρες».  
Η καμπάνια της Eldorado Gold φέρνει στο προσκήνιο την χρησιμότητα των μεταλλευμάτων όπως είναι ο άργιλος ο χαλκός το ασήμι ο χρυσός τα οποία είναι απαραίτητα συστατικά  για τη δημιουργία χρήσιμων εργαλείων για τον άνθρωπο όπως είναι το κινητό τα αυτοκίνητα και άλλα τεχνολογικά επιτεύγματα.
Από την αρχαία Ελλάδα μέχρι και σήμερα, η εξορυκτική δραστηριότητα πρωταγωνιστούσε στη διαμόρφωση του κόσμου γύρω μας. Σήμερα, επιστήμες όπως: η Ιατρική, η Πληροφορική, η Τεχνολογία, οι  Κατασκευές, η Πράσινη Ενέργεια είναι μερικοί μόνο από τους τομείς που υποστηρίζει η μεταλλευτική δραστηριότητα μέσα από τη διαμόρφωση πιο σύγχρονων, ασφαλών και φιλικών προς το περιβάλλον τρόπων εξέλιξής τους.
Από το 2004, η Ελληνικός Χρυσός εμπνέεται από την ιστορία των μετάλλων, συνεχίζει και εξελίσσει μια μεταλλευτική ιστορία 25 αιώνων που πηγάζει από την περιοχή της Χαλκιδικής,  αξιοποιώντας τις πιο προηγμένες τεχνολογίες εξόρυξης και αυξάνοντας το θετικό της αποτύπωμα μέσω της δραστηριότητάς της στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.
Μέσα από τη φιλοσοφία της εταιρίας, την οποία εκφράζει το τρίπτυχο: σεβασμός στο περιβάλλον που μας φιλοξενεί – ουσιαστική συνεργασία με την τοπική κοινωνία – ασφάλεια για τους ανθρώπους μας και τις οικογένειές τους, προσφέρεται καθημερινά το πολύτιμο αγαθό των μετάλλων στους ανθρώπους συμβάλλοντας καταλυτικά στην οικονομία του τόπου μας και εξασφαλίζοντας την ευημερία της κοινωνίας.
Η Eldorado Gold έχει φτιάξει ιστοσελίδα μέσα από την οποία  οι ενδιαφερόμενοι θα παρακολουθούν τις παραμέτρους του περιβάλλοντος όπως το νερό, ο αέρας και τις δονήσεις του υπεδάφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου